به گزارش خبرنگار مهر، اتحاديه آزادي هاي فردي آمريكا كه مقر آن در كاليفرنياست، در ماه ژوئيه پرونده شكايتي را از طرف كورش كار تنظيم كرد كه در آن وزير دفاع آمريكا و تعداد ديگري از مقامات نظامي اين كشور به نقض حقوق شهروندي متهم شده اند.
در واكنش به اين دادخواست، وكلاي دولت فدرال به دادگاه هشدار دادند عواقب دخالت در عمليات نظامي آمريكا را در ديگر نقاط دنيا با دقت در نظر داشته باشند. ضمن اينكه آنها مدعي اند اين فيلمساز با شكايت خود خط مشي دولت آمريكا را به چالش مي كشد و اين كار "يك تهديد جدي است كه مي تواند به دستگيري مجدد او بينجامد."
به گفته مارك رزنبام، رئيس اتحاديه آزادي هاي فردي امريكا، اين نخستين پرونده مدني است كه سياست هاي آمريكا را در عراق به چالش مي كشد. او واكنش دولت نسبت به اين پرونده را "نگران كننده" توصيف كرد و گفت: "به نظرم بسيار آزارنده است كه آنها عقيده دارند مقامات نظامي در برابر شكايت شهروندان آمريكايي مصون از مجازات هستند كه اين دقيقا خلاف قانون اساسي است."
كار، فيلمساز ايراني تبار، سال گذشته براي ساخت يك فيلم مستند درباره كورش، پادشاه هخامنشي كه بزرگترين منشور حقوق بشر منسوب به اوست، به عراق سفر كرد. اما در ماه مي بازداشت شد و دو ماه زندان بود. كار مي گويد در مدت بازداشت سربازان آمريكايي با او رفتار زشتي داشتند و حتي يكي از آنها سر او را به يك ديوار بتوني كوبيده است.
از سوي ديگر، مقامات نظامي ادعا مي كنند كه اين فيلمساز به درستي "يك تهديد امنيتي جدي" شمرده و متناسب با همين امر با او برخورد شده است.
دولت آمريكا در تلاش است شكايت حقوقي فيلمساز ايرانيتبار كه بهار سال گذشته به مدت دو ماه در عراق زنداني بود و بدون هيچ اتهامي آزاد شد، در دادگاه طرح نشود.
کد خبر 402170
نظر شما